Ruilen, Retourneren & Klachten

Kan ik mijn bestelling ruilen?

Bij elk item geven wij een maatadvies en zetten wij de afmetingen neer. Het kan natuurlijk gebeuren dat de maat van het bestelde item toch niet helemaal goed is! Of dat je toch liever dat andere kleurtje had wilt bestellen, omdat die toch nét wat mooier zal staan! Het ruilen van jouw bestelling is eigenlijk hetzelfde als het retourneren van het door jou bestelde item en er een nieuw item voor in de plaats bestellen. Hieronder staan de stappen uitgelegd die je moet doorlopen om het bestelde item te retourneren. Het andere item kun je natuurlijk direct via de website bestellen!

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jouw bestelling nog niet verzonden is, omdat je bijvoorbeeld een PRE-ORDER item hebt besteld. En nu zie je het item in een ander kleurtje die je toch leuker vind of een maat die je eigenlijk liever had gehad! Bestel 'm dan snel! Want helaas kunnen wij door onze snel wisselende collecties jouw bestelling niet altijd omzetten! Sorry! 

Uiteraard kun je altijd met jouw vragen terecht bij de meiden van de klantenservice! Zij staan voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden!

Retourneren vanuit Nederland en Belgie

Hoe zeer wij ook ons best doen, er kan natuurlijk altijd een item zijn dat niet helemaal naar wens is. 

Daarom is het mogelijk om binnen 14 dagen na ontvangst van jouw bestelling, je item naar ons retour te zenden. ( herroepingsrecht )

Moet ik betalen voor mijn retourzending?

JA! Retourneren via ons retourlabel van de DHL kost €5.25.  Via onderstaande link kun je jouw retour aanmelden en kun je het retourlabel uitprinten. Je mag jouw bestelbevestiging (welke je op het moment van bestellen hebt ontvangen) uitprinten of jouw pakbon in jouw pakketje doen. Zonder gegevens kunnen we jouw retour niet verwerken. Je hebt na ontvangst van je bestelling 14 dagen de tijd om je item bij ons aan te melden via de link. Ons emailadres voor verdere vragen is: klantenservice@sweetjewellery.nl

Wat moet ik doen om mijn item retour te sturen?

Meld je retour aan via onderstaande link, betaal het label, print het label uit en breng je pakje naar de DHL! Ons retourlabel is van DHL en het pakketje dient bij een officieël DHL punt ingeleverd te worden. Je bent zelf verantwoordelijk voor het retourneren van je items. Vraag dus altijd om een bewijs (track & trace code). 

Hoe maak ik een retourlabel aan?

Maak hier je retourlabel aan en volg de stappen. 
LET OP: Heb jij een klachtenpakketje? Dan kun je dit label NIET gebruiken!
Je dient je klacht aan te melden bij onze klantenservice, en je pakketje op te sturen naar het aangegeven adres met een postvervoerder naar keuze. 

Kan ik mijn pakketje ook zonder DHL opsturen?

Nee, helaas is het niet mogelijk om zonder ons eigen retourlabel naar ons te retourneren.

Hoe verloopt mijn retour pakketje?

Zodra je jouw pakketje opstuurt, komt hij binnen in ons magazijn. Je kunt jouw Track & Trace volgen, wanneer dit zover is.

Binnen 5 dagen wordt jouw pakketje behandeld en ontvang je daarover een mail. Vervolgens zal het bedrag binnen 14 dagen geretourneerd worden.*
Gebeurt dit niet, neem dan contact op met onze klantenservice, zij zullen dan een onderzoek starten, wat er met jouw pakketje is gebeurt.

Wij hanteren een wachttijd van 48 uur voor het onderzoek, daarna zullen wij jou een resultaat geven.

*LET OP: Je krijgt je aankoopbedrag altijd geretourneerd in de vorm waarin je betaald hebt. Heb je dus bijvoorbeeld met Paypal betaald, zal het bedrag ook weer geretourneerd worden op hetzelfde Paypal account. Wanneer je jouw bestelling of een deel van jouw bestelling betaald hebt met een kortingscode/giftcard, zul je dit bedrag ook in de vorm van een persoonlijke code geretourneerd krijgen. 

Klachten / Garantie

Heb je een item ontvangen die niet aan de juiste kwaliteit voldoet? En twijfel je of dit onder de garantie valt? Stuur dan een bericht naar onze klantenservice met als onderwerp klacht.*

Vermeld hierbij de volgende gegevens:

- Jouw klacht
- Je ordernummer
- Een foto van het item/de klacht 

Onze klantenservice zoekt vervolgens zo snel mogelijk naar een passende oplossing.

*LET OP: klachten en/of garantie-aanvragen die niet zijn aangemeld bij onze klantenservice óf naar het retouradres in Hendrik Ido Ambacht/Dordrecht worden teruggestuurd, worden niet in behandeling genomen!

Kan ik meerdere bestellingen met 1 retourlabel terug zenden?

Nee, helaas is dit niet mogelijk. Je kunt alleen jouw bestelling met het bijbehorende retourlabel naar ons terugzenden.

LET OP! Wij accepteren jouw retourzending niet wanneer:

- Het artikel is gewassen en/of gedragen

- De voorgeschreven gebruiksinstructies van het artikel niet zijn opgevolgd

- Het artikel beschadigd is buiten onze schuld om

- Het artikel buiten de wettelijke tijd bij ons binnen is gekomen

LET OP! Pakketten die na de wettelijke retourperiode bij ons worden bezorgd, worden niet meer verwerkt. 

 

Retour zenden vanuit Duitsland / Senden Sie die Rücksendung aus Deutschland                           

Je kunt jouw pakketje retour zenden naar / Sie können Ihr Paket zurücksenden nach:

Sweet Jewellery
Veerplaat 17
3313 LJ Dordrecht

Het online aanmaken van een retourlabel is helaas nog niet mogelijk. / Die Online-Erstellung eines Retourenlabels ist leider noch nicht möglich

Het retourneren vanuit Duitsland is voor eigen rekening. De kosten voor het verzenden worden dus niet vergoed / 

Die Rücksendung aus Deutschland erfolgt auf eigene Rechnung. Die Kosten für den Versand werden daher nicht erstattet.