Ruilen, Retourneren & Klachten

Wat moet ik doen om mijn item retour te sturen?

1. Meld je retour aan via ons Herroepingsformulier
2. Je krijgt automatisch een antwoord na het invullen van het formulier met de verdere instructies.
3. Gebruik ons retourlabel voor een snelle afhandeling (en de goedkoopste manier om terug te zenden). Het bestelnummer moet als volgt worden ingevuld: Jewellery #bestelnummer (is referentienummer op de pakbon). Let op! Tussen Jewellery en de # moet een spatie zitten, bijvoorbeeld Jewellery #000250000. De postcode moet aan elkaar ingevuld worden. Lukt dit niet? Vul dan je bestelnummer als volgt in: 000250000. 
4. Print het label uit en plak dit over het oude adreslabel van je verpakking. LET OP ! voeg je pakbon toe voor een snelle afhandeling.
5. Breng je pakje naar een officieel DHL punt (bekijk hier welk DHL punt het dichtst bij jou in de buurt zit). 
6. Vraag om een track & trace code. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor het retourneren van je items!

MOMENTEEL ONTVANG JE GEEN BEVESTIGING VAN ONTVANGST VAN JOUW RETOUR. WIJ ZIJN OVERGESTAPT NAAR EEN NIEUW SYSTEEM WAARBIJ DIT NOG IN ONTWIKKELING IS. VIA JOUW TRACK EN TRACE CODE KUN JE ZIEN WANNEER JOUW PAKKETJE BIJ ONS GELEVERD IS.  NA ONTVANGST ZAL JOUW RETOUR DIRECT VERWERKT WORDENMITS JE PAKBON ERBIJ ZIT  EN ZULLEN WIJ DEZE BINNEN 5 DAGEN TERUGBETALEN.Contact:

Je kunt contact met ons opnemen via:

Mail: aftersales@sweetjewellery.nl
Social media: Facebook Messenger
Telefoon: 0180-453835

Kan ik mijn bestelling ruilen?

Nee, bij ons kun je niet ruilen. 

Bij elk item geven wij een maatadvies en zetten wij de afmetingen neer. Het kan natuurlijk gebeuren dat de maat van het bestelde item toch niet helemaal goed is! Of dat je toch liever dat andere kleurtje had wilt bestellen, omdat die toch nét wat mooier zal staan! Het ruilen van jouw bestelling is eigenlijk hetzelfde als het retourneren van het door jou bestelde item en er een nieuw item voor in de plaats bestellen. Hieronder staan de stappen uitgelegd die je moet doorlopen om het bestelde item te retourneren. Het andere item kun je natuurlijk direct via de website bestellen!

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jouw bestelling nog niet verzonden is, omdat je bijvoorbeeld een PRE-ORDER item hebt besteld. En nu zie je het item in een ander kleurtje die je toch leuker vindt of een maat die je eigenlijk liever had gehad! Bestel 'm dan snel! Want helaas kunnen wij door onze snel wisselende collecties jouw bestelling niet omzetten! Sorry! 

Uiteraard kun je altijd met jouw vragen terecht bij de meiden van de klantenservice! Zij staan voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden!

Retourneren vanuit Nederland en Belgie

Je kunt binnen 14 dagen na ontvangst van jouw bestelling, je item naar ons retour zenden. ( herroepingsrecht )

Moet ik betalen voor mijn retourzending?

Ja, je moet betalen voor je retourzending.

Retourneren kan via ons retourlabel van DHL. 

Wat moet ik doen om mijn item retour te sturen?

1. Meld je retour aan via ons Herroepingsformulier
2. Je krijgt automatisch een antwoord na het invullen van het formulier met de verdere instructies.
3. Gebruik ons retourlabel voor een snelle afhandeling (en de goedkoopste manier om terug te zenden). Het bestelnummer moet als volgt worden ingevuld: Jewellery #bestelnummer. Let op! Tussen Jewellery en de # moet een spatie zitten, bijvoorbeeld Jewellery #000250000. De postcode moet aan elkaar ingevuld worden. 
4. Print het label uit en plak dit over het oude adreslabel. LET OP ! voeg je pakbon toe voor een snelle afhandeling.
5. Breng je pakje naar een officieel DHL punt (bekijk hier welk DHL punt het dichtst bij jou in de buurt zit). 
6. Vraag om een track & trace code. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor het retourneren van je items!

MOMENTEEL ONTVANG JE GEEN BEVESTIGING VAN ONTVANGST VAN JOUW RETOUR. WIJ ZIJN OVERGESTAPT NAAR EEN NIEUW SYSTEEM WAARBIJ DIT NOG IN ONTWIKKELING IS. VIA JOUW TRACK EN TRACE CODE KUN JE ZIEN WANNEER JOUW PAKKETJE BIJ ONS GELEVERD IS.  NA ONTVANGST ZAL JOUW RETOUR DIRECT VERWERKT WORDEN EN ZULLEN WIJ DEZE BINNEN 5 DAGEN TERUGBETALEN.

Hoe maak ik een retourlabel aan?

Na het invullen van het Herroepingsformulier, krijg je een mail met de link naar ons retourlabel. Het label kun je dan downloaden en uitprinten. Vergeet je pakbon niet in je retourpakketje te stoppen!

LET OP: Heb jij een klachtenpakketje? Dan kun je dit label ook gebruiken, maar vermeld duidelijk op het pakketje dat het om een klacht gaat. Stop altijd jouw pakbon in het pakketje. Heb je deze niet meer? Dan is een handgeschreven briefje met jouw naam, ordernummer en adres ook voldoende. 
Je dient je klacht aan te melden bij onze klantenservice en onze verdere instructies op te volgen, voordat je jouw klachtenpakketje ook daadwerkelijk opstuurt. 

Kan ik mijn pakketje ook zonder DHL opsturen?

Ja dat kan, maar pas nadat je het Herroepingsformulier hebt ingevuld. Je bent vrij om te versturen met welke koerier je wilt.

Hoe verloopt mijn retour pakketje?

Zodra je jouw pakketje opstuurt, komt hij binnen in ons magazijn. Je kunt jouw Track & Trace volgen, wanneer dit zover is.

Na ontvangst van jouw pakketje, zal jouw pakketje direct nagekeken worden en *het bedrag binnen 5 dagen aan jou geretourneerd worden.

Zijn de 5 dagen verstreken en heb jij het desbetreffende bedrag nog niet retour ontvangen? Neem dan even contact op met onze klantenservice zodat we dit voor jou uit kunnen zoeken!

*LET OP: Je krijgt je aankoopbedrag altijd geretourneerd in de vorm waarin je betaald hebt. Heb je dus bijvoorbeeld met Paypal betaald, zal het bedrag ook weer geretourneerd worden op hetzelfde Paypal account. Wanneer je jouw bestelling of een deel van jouw bestelling betaald hebt met een kortingscode/giftcard, zul je dit bedrag ook in de vorm van een persoonlijke code geretourneerd krijgen. 
Retourneer jij je gehele bestelling, dan zullen de (eventueel) gemaakte verzendkosten ook worden teruggestort op het bij ons bekende rekeningnummer.

Valt jouw pakketje / retour buiten om de wettelijk geldende termijnen, dan zullen wij deze niet behandelen en dien je opnieuw verzendkosten naar ons over te maken, om jouw pakketje retour te krijgen.

Klachten / Garantie

Heb je een item ontvangen die niet aan de juiste kwaliteit voldoet? En twijfel je of dit onder de garantie valt? Stuur dan een bericht naar onze after sales afdeling met als onderwerp klacht.*

Vermeld hierbij de volgende gegevens:

- Jouw klacht
- Je ordernummer
- Een foto van het item/de klacht 

Onze after sales afdeling zoekt vervolgens zo snel mogelijk naar een passende oplossing.

*LET OP: klachten en/of garantie-aanvragen die niet zijn aangemeld bij onze klantenservice én zonder enige correspondentie naar het retouradres worden gestuurd, worden niet in behandeling genomen!

Kan ik meerdere bestellingen met 1 retourlabel terug zenden?

Dat kan!* Maar dan hebben we wel jouw hulp nodig. Volg onderstaande stappen en het moet helemaal goed komen:

  1. - Vul het Herroepingsformulier in met meerdere artikelen en ordernummers.
  2. - Verpak de items van de desbetreffende bestellingen apart van elkaar met bijbehorende pakbonnen
  3. - Vervolgens kun je deze aparte pakketjes samenvoegen in één groot pakket, LET OP ! voeg je pakbon toe voor een snelle afhandeling.
  4. - Uiteindelijk kun je van één bestelling een retourlabel aanmaken en deze op het grote pakket plakken

*LET OP: dit is alleen mogelijk wanneer beide bestellingen nog binnen de gestelde retourtermijn vallen. Wanneer de items uit de ene bestelling al over de retourtermijn heen zijn, mogen deze niet meer geretourneerd worden. Ook niet met items welke nog wel binnen de retourtermijn zijn.

LET OP! Wij accepteren jouw retourzending niet wanneer:

- Het artikel is gewassen en/of gedragen

- De voorgeschreven gebruiksinstructies van het artikel niet zijn opgevolgd

- Het artikel beschadigd is buiten onze schuld om

- Het artikel buiten de wettelijke tijd bij ons binnen is gekomen

LET OP! Valt jouw pakketje / retour buiten om de wettelijk geldende termijnen, dan zullen wij deze niet behandelen en dien je opnieuw verzendkosten naar ons over te maken, om jouw pakketje retour te krijgen.

Retour zenden vanuit Duitsland / Senden Sie die Rücksendung aus Deutschland                           

Je kunt jouw pakketje retour zenden naar / Sie können Ihr Paket zurücksenden nach:

 Sweet Jewellery
 Ringdijk 402
 2983 GS Ridderkerk

Het online aanmaken van een retourlabel is helaas nog niet mogelijk. / Die Online-Erstellung eines Retourenlabels ist leider noch nicht möglich

Het retourneren vanuit Duitsland is voor eigen rekening. De kosten voor het verzenden worden dus niet vergoed / 

Die Rücksendung aus Deutschland erfolgt auf eigene Rechnung. Die Kosten für den Versand werden daher nicht erstattet.