Sweet Jewellery
Mijn winkelwagen
 

✧ PROBLEMEN VOORKOMEN MET WASSEN ✧

29 januari 2019

Veelvoorkomende klachten na het wassen van je kleding, de
oorzaak én tips om dit tegen te gaan!


Je kent het wel.. Heb je net een nieuwe trui gekocht, 1x gewassen en komt de trui vol met pluisjes en gekrompen uit de wasmachine. Deze verdwijnt vervolgens in de kast omdat de trui eruit ziet alsof hij al 5 jaar oud is.. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Kleding is voor ons vrouwen heel belangrijk! En wij willen onze kleding ook zo mooi mogelijk houden. Maar hoe doen we dat nu precies? Wij zullen een paar tips geven om ervoor te zorgen dat jouw kleding zo mooi mogelijk blijft!

Was kleding nooit te heet of te koud

Was je kleding altijd volgens het waslabel in het item. Kokend water is namelijk slecht voor je kleding en kan ervoor zorgen dat je kleding vervormt of krimpt. Wees voorzichtig met wasverzachter, gebruik deze nooit teveel.


Sorteer je was op kleur

Dat klinkt natuurlijk heel logisch, maar wordt niet altijd gedaan. Je kunt je was het beste verdelen in 3 soorten was: zwarte was, witte was en gekleurde was. Zo blijven de kleuren van jouw items het mooist. Een rode sok bij je witte shirtje is natuurlijk niet heel handig tenzij je deze lichtroze wilt hebben! ;)


Gebruik de droger zo min mogelijk

Laat je kleding het liefst lekker drogen in de buitenlucht! Beter voor je kleding en.. beter voor het milieu! Op het waslabel staat ook aangegeven of een kledingstuk in de droger mag of niet. Spijkerbroeken mogen NOOIT in de droger.Was kwetsbare stoffen met de hand ( de meeste wasmachines hebben een handwasprogramma )

Heb je een broek met coating? Of bijvoorbeeld een mooi item gemaakt van zijde? Dan kun je deze het beste zachtjes met lauwwarm water in een teiltje wassen. Zo blijft de coating of de stof het mooist en kan je langer genieten van je kledingstuk!

Een veel voorkomend probleem bij kleding is het pillen (pluizen) van een kledingstuk. Helaas is dit niet helemaal te voorkomen, maar we kunnen je wel wat tips geven om het te verminderen!

Of jouw kledingstuk gaat pillen heeft niet zozeer te maken met de kwaliteit van de kleding, maar met het materiaal. De ene stof is nu eenmaal gevoeliger voor pillen dan de andere. Wol is het meest gevoelig voor pillen, maar ook acryl, polyester en viscose zijn 'pluisgevoelige' stoffen.

Tijdens het wassen, maar ook tijdens het drogen van kleding ontstaat ontzettend veel wrijving omdat de kleding tijdens dit proces ontelbare keren wordt rondgedraaid. Daarnaast kan een kledingstuk in de wasmachine of droger ook langs scherpe voorwerpen, zoals bijvoorbeeld de ritssluiting van een broek, schuren.

Tijdens het dragen van de kleding ontstaan pillen vooral op plaatsen waar veel wrijving plaatsvindt: onder de oksels, op de ellebogen, in de hals en op het zitvlak (bij bijvoorbeeld jurken en rokken) of op de heup (hier schuurt de handtas langs).

Dus heb jij een 'pluisgevoelig' kledingstuk? Let dan op met wrijving en was deze bij voorkeur met de hand of draag je tas op een andere manier ;-)

Hier nog wat tips tegen pillen:

 

  • Volg het waslabel
  • Gebruik een waszakje
  • Droog jouw kleding aan de (buiten)lucht
  • Leg het item een nachtje in de vriezer in een hersluitbare zak (vooral bij nieuwe wollen truien!)

 

Ook kun je een speciale pluizentondeuse (of pluizendief), pluisborstel gebruiken om de bolletjes te verwijderen.

Wij hopen dat we je nuttige tips hebben gegeven! En mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact opnemen met de meiden van onze klantenservice!

 

Veel liefs x Team Sweet Jewellery ♡ 

Bekijk ook eens

Mijn dagelijkse haar routine!

15 april 2020

Hier vind je het overzicht van de haar producten die ik dagelijks gebruik.

Mijn dagelijkse make up routine!

10 april 2020

Hier vind je het overzicht van de make-up producten die ik dagelijks gebruik.