Sweet Jewellery
Winkelwagen
 

"IS HET EEN KRIEBEL-TRUI?"

12 februari 2019

Prijskaartje eraf, hoofd erdoor en gaan. Soms is niets zo fijn als een fonkelnieuwe trui. Maar dan begint de ellende: wat kriebelt-ie! En het lijkt met de minuut erger te worden. Zit het tussen je oren, of kriebelt het nou echt?

Niet gevreesd. Die kriebelige sensatie (Bacteriën? Toch te veel wol? Of is het een allergie?) is heel normaal. En zit niet tussen je oren. Goed nieuws: het is makkelijk te verhelpen. Wol is vaak de boosdoener, veel mensen kunnen dat niet op hun blote huid verdragen. De buitenlaag van een wolvezel is niet glad, maar heeft een schubbenlaag. En hoe grover de wolvezel en schubben, hoe meer het prikt.

Goed, hij kriebelt dus. Tijd om actie te ondernemen. Wassen kan, maar veel meer effect heeft het om…


- De trui een beetje nat te maken met lauwwarm water en een nachtje in de vriezer te leggen. Hierdoor wordt de wolvezel zachter en prikt hij minder. Laat ‘m wel goed ontdooien, want bevroren wolvezels kunnen breken!


- De trui te wassen met conditioner – voor in het haar dus. Dat klinkt gek, maar is eigenlijk best logisch. Conditioner maakt je haren extra zacht, en wol dus ook.

- Azijn toe te voegen aan je was. Azijn heb je vast wel in je keukenkastje staan en dat is handig! Dit is namelijk heel geschikt om kriebelende truien zachter mee te maken. Voeg 2 scheutjes witte azijn aan je was toe (het liefst een koude handwas) en je knit komt gegarandeerd kriebelvrij de was uit! Belangrijk is dat je de knit niet naspoelt, maar even laat luchten om de azijnlucht eruit te krijgen.

- Je kleding wassen met Eucalan. Eucalan is een natuurlijk, mileuvriendelijk wolwasmiddel gebaseerd op lanoline voor fijne was en wolwas. Dit maakt de wol heerlijk zacht, waardoor je knit veel minder zal kriebelen!

- Opletten met drogen! Bij het droogproces gaat het vaak mis… Knitwear is namelijk helemaal niet voor de droger gemaakt! Sterker nog: de droger is dé plek waar die nare kriebelende pluisjes ontstaan! Zorg er dus altijd voor dat je je truien laat drogen op de grond (je kunt ze eventueel ook droog föhnen!). Wil je je truien persé in de droger stoppen? Vooruit… Kies dan wel voor het ‘fijne was’ programma en droog een aantal handdoeken mee.Veel succes! We horen graag of de tips helpen! Heb je zelf ook een goede tip? Laat het ons dan weten!

Liefs, 

Team Sweet Jewellery

Bekijk ook eens

Hoe wij de items meten!

9 juni 2022

Ben jij benieuwd waarom er naast onze kledingstukken maten staan in centimeters? En waarom wij dit opmeten en noteren? Lees dan onze blog voor meer uitleg!

Mijn dagelijkse haar routine!

15 april 2020

Hier vind je het overzicht van de haar producten die ik dagelijks gebruik.